Begić: Građani BiH nisu psi koje CIK vodi u šetnju

GS
Begić: Građani BiH nisu psi koje CIK vodi u šetnju

BANjALUKA - Kandidat za potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Ivan Begić rekao je da su mu njegovi posmatrači još jutros javili da on vodi, te da je to glavna kontrola potvrdila.

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH prilikom utvrđivanja rezultata za predsjednika i potpredsjednika Srpske došlo je do zabune s obzirom na to da su za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda prvo proglasili Begića, a potom su to ispravili i naveli da je pobjednik ipak Davor Pranjić.

Begić smatra „da sve ima političku pozadinu“ i tvrdi da je „jutros imao inforamciju da ima razliku od 120 glasova u svoju korist“.

-Građani BiH nisu psi koje CIK vodi u šetnju. Najmanje što CIK može jeste da podnesu ostavku što je prije moguće. Red bi bio da se obrate javnosti, izvinu se građanima i podnesu ostavke - rekao je Begić dodajući da sve postaje smješno i providno te da je HDZ-u toliko stalo da ima potpredsjednika Republike Srspke.

On je najavio krivičnu prijavu protiv svih članova CIK-a zbog nesavjesnog rada u službi te da će tražiti ponovno prebrojavanje glasova na 2.200 biračkih mjesta za nivo predsjednika te da je to Izborni zakon jasno propisao.

Za portal „Avaz“ je istakao da je veoma je ljut zbog ove zabune.

–Direktor Glavnog centra za brojanje, direktor kontrole i svi moji posmatrači mi dostave pisani trag da sam prošao za potpredsjednika, a predsjednik Centralne izborne komisije (Suad Arnautović) ne zna je li pošao ili došao. Vodi najbitniji izborni proces, a ne znamo ko je predsjednik. Austrija zna za osam minuta, Slovenija za sat i po. Prošao ne prošao ja sam spreman da spakujem kofere i odselim odavde – rekao je Begić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana