Bećković: Kako vrijeme prolazi Kočić postaje sve veći

Srna
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Dobitnik ovogodišnje "Kočićeve nagrade" književnik Matija Bećković rekao je danas u Stričićima kod Banjaluke da je Petar Kočić, kao i Nikola Tesla, bio sveštenikov sin, te da je riječ o dvije velike ličnosti srpskog naroda koje, kako vrijeme prolazi, postaju sve veće, a njihova djela modernija.

"Ivo Andrić je rekao da niko nije na tako jednostavan i istinit način izrazio ono što je želio kao što je to radio Petar Kočić", rekao je Bećković novinarima u Stričićima na manifestaciji 59. "Kočićev zbor".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je Petar Kočić molio Boga da samo jedna stvar pokori njegovu zemlju – sloboda, za koju je govorio da je beskonačna.

"Srbima je ostavio jednu važnu stvar u amanet i da činimo nešto neprestano, a to je da sijemo najveće vrijednosti ljudskog života po njivi koja se zove otadžbina", rekao je Stanivuković novinarima.

On je dodao da dok je srpskog naroda biće slavljene najveće vrijednosti ljudskog življenja, a da je Kočić simbol nacionalne slobode i jedinstva koje srpski narod treba da slijedi u Srpskoj i gdje god da živi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana