Bećirović dao rok međunarodnoj zajednici da interveniše protiv Dodika, evo šta su mu poručili iz Srpske

Tanjug, Srna
Bećirović dao rok međunarodnoj zajednici da interveniše protiv Dodika, evo šta su mu poručili iz Srpske

BANjALUKA- Ozbiljan političar bar za veliki islamski praznik Kurban-bajram, kao i za naš Vidovdan, treba da se suzdrži od nezrelih političkih komentara i stalnih apela i moljakanja koje upućuje međunarodnoj zajednici, izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

-Od Denisa Bećirovića se ne može očekivati da bude ozbiljan političar - poručio je Dodik u objavi na Tviteru.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović dao je rok od sedam dana međunarodnoj zajednici, posebno, kako navodi, svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma, da zaustave “ubijanje” tog sporazuma, a kao glavnog krivca za aktuelnu situaciju je označio predsednika Republike Srpske.

Dodik je poručio je da se „varaju muslimani i ostali dušebrižnici, koji misle da će galamom i prizivanjem stranaca proizvesti intervenciju koja njima odgovara”.

-Naravno da neće! I tačka! - izjavio je Dodik Srni.

Dodik je rekao da muslimanima ne bi danas ništa odgovarao jer je i njihov veliki praznik Kurban-bajram, a i srpski - Vidovdan.

-Mislim da bi bilo dobro da stanemo tu, da sutra imam šta da kažem i Bećiroviću i svima njima koji su odjednom postali dušebrižnici - rekao je Dodik.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je davno rekla da se bošnjački političari ponašaju kao da im je “međunarodna zajednica” džuboks - ubace novčić i oni sviraju i pjevaju ono što od njih traže.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Denisa Bećirovića Cvijanovićeva je rekla kako bahato i naduvano to zvuči, a tek ponižavajuće za one koje Bećirović naziva međunarodnom zajednicom.

-Nažalost, moram reći danas, prvi dan Bajrama, u BiH dočekujemo u teškim okolnostima. Juče je Narodna skupština Republike Srpske ranila Dejtonski mirovni sporazum, metaforički rečeno od juče je Dejtonski mirovni sporazum na aparatima - kazao je Bećirović.

Naveo je da “međunarodna zajednica i njeni predstavnici imaju priliku da izvrše reanimaciju sporazuma, da ga vrate u život”.

- Ovo što radi Milorad Dodik i njegovi sledbenici je velika nesreća i za entitet Republiku Srpsku i za državu, ali i regiju. Jedini dobitnik je Putinov režim, toga moraju biti svjesni i na Zapadu. Želim upozoriti sve one koji mogu djelovati da je krajnje vreme da deluju, u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom - poručio je Bećirović.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je sinoć Zakon o neobjavljivanju odluka Ustavnog suda BiH, a nakon što je taj sud izmijenio pravila što omogućava da odluke budu donijete i bez prisustva sudija koje bira Narodna skupština Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana