Bećirović: Da nije bilo 1. marta BiH bi imala status šumadijskog okruga u Srbiji

Tanjug
Bećirović: Da nije bilo 1. marta BiH bi imala status šumadijskog okruga u Srbiji

SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović je danas, na početku obilježavanja takozvanog Dana nezavisnosti BiH, koji Republika Srpska ne priznaje, izjavio bi, da nije bilo 1. marta “granice 'velike Srbije' bile bi na liniji Karlobag, Oglulin, Virovitica”.

 

Obilježavanje tzv. Dana nezavisnosti BiH počelo je podizanjem zastave na brdu Hum, gdje je, osim Bećirovića bio i hrvatski član Predsjedištva BiH Željko Komšić,  koji je u ovo najviše državno tijelo izabran glasovima Bošnjaka.

Bećirović tvrdi da je 1. mart prelomni momenat u istoriji BiH.

-Da nije bilo 1. marta i većinske volje građana da žive u slobodnoj, cjelovitoj i nezavisnoj državi, danas bi granice „velike Srbije“ bile na liniji Karlobag, Ogulin, Virovitica - kazao je Bećirović, prenijla je sarajevska N1 tv..

Republici Srpskoj koja ne priznaje ovaj prznik, Bećirović je poručio da će, kako je naveo, “prije ili kasnije, svi morati da poštuju državu BiH i Ustav BiH, ali i ovaj legalni državni praznik”.

Bećirović tvrdi da bi „da tog 1. marta nije donijeta odluka da BiH bude nezavisna, slobodna i suverena država“, danas “imala status šumadijskog okruga u Srbiji”.

-Takvo poniženje hiljadugodišnje istorije BiH nisu mogli dozvoliti građani BiH. Mi smo ponosni ljudi koji žele da žive ravnopravno i slobodno. Želimo BiH jednako komotnu za svakog čoveka, za sve građane i za sve narode - kazao je Bećirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana