Bauer: Interes cijelog svijeta da zapadni Balkan bude miran

Srna
Foto: Kliks

SARAJEVO - Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a admiral Rob Bauer i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general Senad Mašović istakli su na današnjem sastanku u Sarajevu važnost dalje saradnje BiH i NATO-a.

Mašović je rekao da je saradnja sa NATO-om na visokom nivou, te da je posjeta Bauera značajna, jer dolazi nakon samita NATO-a u Madridu gdje je izražena jasna podrška BiH.

Bauer je rekao da je interes cijelog svijeta da zapadni Balkan bude miran i bezbjedan, te naveo, između ostalog, da je globalna bezbjednost ugrožena zbog ruske operacije u Ukrajini.
Napominjući da je na NATO samitu u Madridu dogovoreno da se pojača politička i vojna podrška saveznicima, ali i partnerima, Bauer je istakao da će NATO nastaviti da pruža podršku reformama koje su usvojene u BiH.

-Biće paket pomoći Oružanim snagama kroz vojnu opremu, ali ne i oružje. To može samo da se desi ako pojedinačne članice imaju bilateralni sporazum sa BiH. Vode se razgovori kako ćemo pomoći BiH. Ta pomoć se ogleda u izgradnji infrastrukture, institucija i slično - naveo je Bauer.
Tokom posjete BiH Bauer će se sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i članom Predsjedništva Željkom Komšićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana