Banjaluka: Osumnjičeni za porodično nasilje krio arsenal oružja u vozilu

N. T.
Foto: MUP RS

BANjALUKA – Policija je uhapsila Lj.K. iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio porodično nasilje, a kod njega je pronađen arsenal oružja i municije.

Kako je saopšteno iz policije prilikom hapšenja on je alkotestiran i utvrđeno je da je pijan i da u organizmu ima 2,71 g/kg alkohola.

Navode da je policija operativnim radom otkrila da pomenuti posjeduje veću količinu naoružanja i municije. 

- Postupajući po saznanjima u ulici Branka Popovića pronađen je  „opel vektra“ vlasništvo  Lj.K.. Obavljen je uviđaj i tom prilikom u prtljažniku su pronađeni dva ručna protivoklopna raketna bacača „Zolje“, tri protivavionska metka sa eksplozivnim zrnom, automatska puška, pet punih okvira za nju kao i dve prazna okvira. Nađen je i automat „Špagin" sa pripadajućim dobošem, pun okvir za automat, tri ručne bombe, šest električnih detonatorskih kapsula,  pakovanje plastičnog ekspoziva, „Sapun“ tromblonska mina i vojna torba sa većom količinom municije - navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje se da se Lj.K. tereti da je počinio i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lice Lj.K. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima  nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija biti predato u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana