Banjac: Srpska će pokazati stabilnost

Srna
Banjac: Srpska će pokazati stabilnost

BANjALUKA- Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac smatra da će Republika Srpska u narednom periodu pokazati finansijsku, političku i funkcionalnu stabilnost.

Banjac je rekao da je put kojim je krenula Republika Srpska ne samo očuvanje Dejtonskog sporazuma već i statusa u okviru državne zajednice.

-Bez Republike Srpske, odnosno bez entiteta ne postoji državna zajednica i upravo ćemo ići u tom pravcu - rekao je Banjac na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ocijenio je da je naredni lokalni izbori vjerovatno biti istorijski koje će raspisati Republička izborna komisija na osnovu zakona koji će donijeti Narodna skupština Republike Srpske.

Banjac je napomenuo da Republika srpska ima pravo da sprovodi lokalne izbore, ali da su još jednom pokušali dati šansu sumanutim razmišljanjima da se krši Dejtonski sporazum i da se pod određenim uslovima u Parlamentarnoj skupštini subjekti dogovore na nivou države zajednice.

-Međutim sijela po pojedinim ambasada su jača i Republika Srpska ide svojim putem, putem Ustava, Dejtonskog sporazuma i naravno da ćemo ići ka donošenju Izbornog zakona - rekao je Banjac.

U Narodnoj skuštini Republike Srpske održan je sastanak predstavnika stranaka vladajuće koalicije na nivou Republike Srpske.

Ispred SNSD-a prisustvovali su lider stranke Milorad Dodik, kao i potpredsjednici Željka Cvijanović i Radovan Višković, te generalni seretar Srđan Amidžić, prisustvovali su i predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Narodne partije Srpske Darko Banjac, Demosa Nedeljko Čubrilović, te Socijalističke partije Petar Đokić.

Banjac je naveo da je ova koalicija definisala određene segmente funkcionisanja institucija, te da će političku i pravnu bitku nositi Narodna skupština, predsjednik Republike i Vlada

-Tu ostajemo jedinstveni - istakao je Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana