Bakir Izetbegović: Pregovora o podjeli BiH ne smije biti

GS
Bakir Izetbegović: Pregovora o podjeli BiH ne smije biti

SARAJEVO- Na Šehidskom groblju Kovači u Sarajevu obilježena je 98. godišnjica rođenja Alije Izetbegovića, osnivača SDA, a njegov sin Bakir poručio je da pregovora o podjeli BiH ne smije biti.

U obraćanju prisutnima, Bakir Izetbegović je rekao da njegov otac Alija „nikada nije i da ni danas ne bi pravio ustupke, te da, kako je kazao, ne bi predao državnu imovinu, Ustavni sud BiH, Izborni zakon i sve one pozicije koje je aktuelna vlast predala političkim partnerima“.

-Stajao bi čvrsto i to je poruka mladima. Moj amanet vama mladima danas je da nikada ni pod kakvim uslovima ne pregovarate i čak sjednete za sto na kojem se pregovara o podjeli BiH. O tome uopšte ne smoje biti razgovora. Mi to dugujemo i ljudima koji su ukopani na Kovačima i svima onima koji su dali živote u odbrani BiH. Nikada se ne smije ni razgovarati o tome - kazao je Bakir Izetbegović, prenio je Kliks.

On je rekao i da čuvanje sjećanja na njegovog oca Aliju nije potrebno njemu, ali je, kazao je, potrebno sadašnjim i budućim generacijama. Alija Izetbegović sigurno ne bi nikada popuštao onima koji nasrću na BiH.

-Ne smijeju se davati bitne pozicije, ne smije se degradirati pozicija BiH, a oni koji su danas na vlasti to rade. Alija Izetbegović bi stao na loptu, bez obzira šta misle stranci, međunarodna zajednica, sile i velesile i branio bi BiH i ne bi nikada popuštao  -, poručio je Izetbegović. (Kraj) zn/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana