Baburin: Srpska i cijeli svijet pred izborom u borbi između dobra i zla

Srna
Baburin: Srpska i cijeli svijet pred izborom u borbi između dobra i zla

BIJELjINA - Ruski političar i naučnik Sergej Baburin podržao je danas Republiku Srpsku i predsjednika Republike Milorada Dodika i u izjavi Srni ocijenio da se visoki evropski funkcioneri bave zlim ciljevima u odnosu na Srpsku.

-Mi ovdje nemamo nikakvih sumnji, mi smo na strani Milorada Dodika i Republike Srpske, zato što se visoki evropski funkcioneri bave zlim ciljevima, oni hoće da uzmu dušu Republici Srpskoj i da je ukinu - rekao je Baburin, koji je prisustvovao slavi Manastira Svetog Alaksandra Nevskog u Ugljeviku koji su prvobitno podigli ruski pripadnici mirovne misije 1997. godine.

On je rekao da bi potčinjavanjem takvoj Evropi Republika Srpska počinila samoubistvo.

-Kao što nikada nije bilo, Republika Srpska i cijeli svijet se danas nalaze pred izborom u borbi između dobra i zla, da čuvamo svoje istorijske vrijednosti ili da podržimo, kako oni kažu, tolerantnu Evropu - ocijenio je Baburin.

Prema njegovim riječima, Rusija je posljednjih godina mnogo propustila i napravila je velike greške, ali zahvaljujući predsjedniku Vladimiru Putinu Rusija vraća sve svoje tradicionalne, istorijske i duhovne vrijednosti, kakve je, kaže Baburin, uvijek cijenila i Republika Srpska.

-Od Republike Srpske traže da se odrekne nekih svojih tradicionalnih, pravoslavnih vrijednosti. Postati dio Evrope kakva jeste, to znači odustati i od tradicionalne porodice i drugih tradicionalnih vrijednosti - smatra Baburin.

U budućnosti regiona, on smatra da neće biti velikoga sukoba, ali neće biti ni tako mirno, poručivši da bi za Republiku Srpsku i BiH bilo dobro da stupe u Briks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana