Aulić: Terorizam u Evropi ima jasnu poveznicu sa BiH

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA – Pokušaj osobe porijeklom iz BiH da izvrši teroristički napad u Minhenu, a njemački mediji navode da je meta bio konzulat Izraela u ovom gradu, još jedan akt terorizma u Evropi koji, nažalost, ima jasnu poveznicu sa BiH, izjavio je danas savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić

“Očigledno je da sjeme zla posijano 90-ih godina u BiH svoje otrovne plodove odavno širi po čitavoj Evropi. Nije ni čudo što se zvaničnici mnogih ozbiljnih država prilikom posjeta BiH raspituju za bezbjednosne izazove ove vrste”, rekao je Aulić za Srnu.

On je podsjetio da i zvaničnici Republike Srpske godinama uporno upozoravaju da su islamski terorizam i rastući antisemitizam u dijelovima FBiH prijetnje koje se ne smiju ignorisati, već sa kojima se bezbjednosne institucije u BiH moraju ozbiljno pozabaviti.

Aulić je ukazao da bošnjački političari i javnost pred ovakvim stvarima zatvaraju oči, misleći da tako brane BiH, očigledno ne shvatajući da joj na taj način zapravo nanose najveću štetu.

“Problem neće nestati ako ga ignorišemo, već se može samo dodatno umnožiti. Nikome u BiH ne odgovara da ona ima imidž kolijevke modernog džihadizma, kako je ne tako davno pisalo na naslovnici britanskog Bi-Bi-Si-ja” – naglasio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva.

Nažalost, rekao je on, ovakvi napadi koji se dešavaju po Evropi ukazuju na to da Bi-Bi-Si nije pisao napamet i bez osnova.

Napadač koji je juče ubijen u razmjeni vatre s policijom u Minhenu je austrijski državljanin porijeklom iz BiH i namjeravao je izvesti teroristički napad s islamističkom pozadinom na izraelski konzulat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana