Arlovu ponovo ne daju na Kosovo

Srna
Arlovu ponovo ne daju na Kosovo

ŠAMAC - Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je Srni da je danas obaviješten da mu ponovo nije odobren ulazak na Kosovo i Metohiju.

Arlov je ranije dobio poziv od opštine Vučitrn, čiji je počasni građanin, da za Preobraženje Gospodnje, 19. avgusta, kao gost u Prilužju prisustvuje hramovnoj slavi i danu opštine.

On kaže da se, kao i mnogo puta ranije, obratio oficiru za vezu u Kancelariji Prištine u Beogradu da mu se dozvoli vjerska posjeta Kosmetu, ali da je dobio odgovor da mu nije odobren ulazak.

Arlov je dodao da mu i ovaj put bez obrazloženja nije dozvoljen ulazak na Kosmet i da je o tome obavijestio šefa Unmika u Prištini Karoli Zijade i zamolio je da se uključi u slučajeve narušavanja slobode kretanja njemu i drugim humanitarcima.

On je rekao da očekuje odgovor zašto mu od 26. juna 2020. godine više puta nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Arlov kaže da je posjetu Vučitrnu želio da iskoristi da uruči stipendije za sedmoro djece koju Odbor pomaže devetu godinu, te dodao da će to morati učiniti ipak 23. avgusta na administrativnom prelazu Jarinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana