Arbutina: Moj stav o skladištenju radioaktivnog otpada ostao nepromijenjen

Srna
Arbutina: Moj stav o skladištenju radioaktivnog otpada ostao nepromijenjen

DVOR- Načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina rekao je Srni da je njegov stav protivljenja skladištenju radioaktivnog otpada na području ove lokalne zajednice ostao nepromijenjen, te da je ovo pitanje koje se tiče svih građana.

Arbutina je naveo da će, ukoliko se ponovo bude tražilo izjašnjavanje lokalne zajednice, ponoviti postupak iz 2015. godine.

-Ako se ponovo bude trebalo izjašnjavati i ako u tom trenutku ja budem načelnik, ja ću ponovo ići među građane. To nije odluka koju može donijeti ni načelnik ni Opštinsko vijeće jer se tiče svih nas - rekao je on.

Arbutina je posjetio da su se Opštinsko vijeće i građani izjasnili protiv skladišta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovske gore još 2015. godine.

-Moj stav je poznat i ostao je isti. Koliko ja imam informacija, studija uticaja na životnu sredinu nije gotova, a to je ključni dokument koji treba potvrditi ili opovrgnuti da li je lokacija prihvatljiva - rekao je on.

Hrvatska planira da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane “Krško”, kao i postojeći institucionalni otpad, skladišti na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana