Apel za uklanjanje zastave koja vrijeđa srpske žrtve u Garavicama

GS
Apel za uklanjanje zastave koja vrijeđa srpske žrtve u Garavicama

BIHAĆ - Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta pozvao je nadležne da uklone ratnu zastavu BiH koja je istaknuta na srpskom stratištu u Garavicama kod Bihaća, naglasivši da srpskim kostima ni na takvim mjestima ne daju mira.

Broćeta je napomenuo da je u Garavicama pogubljeno na hiljade Srba u Drugom svjetskom ratu, a da lažne BiH patriote podigoše ratnu zastavu čiji je jedini cilj da vrijeđa i omalovažava kosti stradalih srpskih mučenika i njihovih potomaka.

- Pozivam nadležne vlasti u Unsko-sanskom kantonu i Bihaću da zastavu uklone i ostave grobove srpskih žrtava da u miru počivaju, rekao je Broćeta Srni.

On je dodao da je malo prostora u Krajini koji nije natopljen srpskom krvlju. "Da nam se to ne bi ponavljalo po nekoliko puta u svakom vijeku, moramo učiti našu djecu da nikad ne zaborave prošlost, gradeći na tome zdrave temelje za budućnost", rekao je Broćeta.

U Garavicama kod Bihaća danas je služen parastos za više od 12.000 Srba koje su ustaše ubile 1941. godine, među kojima je bio veliki broj djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana