Antonić smijenjen sa čela "Gas-Resa"

M.M.B.
Antonić smijenjen sa čela "Gas-Resa"

BANjALUKA – Nadzorni odbor preduzeća "Gas - Res" razriješio je vršioca dužnosti direktora Momčila Antonića.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio sam Antonić koji je dodao da nema razloga za smjenu, kao ni obrazloženja.

Prema informacijama portala Kapital, odbor koji čine predsjednik Duško Perović, te članovi Milan Baštinac i Nataša Žugić razriješio je Antonića, te na njegovo mjesto postavio Nikicu Vranješa, a ova odluka je stupila na snagu danom donošenja, odnosno juče.

Antonić je sredinom  novembra prošle godine imenovan na ovu funkciju.

Antonić je kako prenosi ovaj portal, naveo da je „Nadzorni odbor zabrinjavajuće urgentno donio odluku o razrješenju ostavivši preduzeće u pravnom vakuumu, bez potpisnika o zamjeni direktora“.

-Po dolasku u  "Gas - Res" bio sam svjestan da će doći i dan kada odlazim i u skladu s tim trudio sam se da dam svoj doprinos i ostvarim što bolji rezultat. Preuzeće je u prethodnih 11 mjeseci, koliko rukovodim, ostvarilo rekordne rezultate kad je u pitanju bruto dobit preduzeća, ali i uplatilo rekordnu dividendu svom osnivaču odnosno Vladi Republike Srpske. Sve to ostvarili smo sa postojećim brojem zaposlenih i ovom prilikom želim da pohvalim zaposlene "Gas - Resa" koji su ponos ovog društva i koji ruše sve negativne predrasude o radnicima u javnom sektoru – istakao je Antonić.

Dodao je da je „ponosan što je odolio pritiscima pojedinaca koji su se do podne pozivali na predsjednika Milorada Dodika, a od podne prijetili njemu i zaposlenima da će ugasiti svjetlo i navući roletne u Republici Srpskoj“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana