Amidžić: Usvojili smo dva važna dokumenta

Srna
Amidžić: Usvojili smo dva važna dokumenta

SARAJEVO- Srđan Amidžić, ministar finansija u Savjetu ministara BiH, rekao je da su na današnjoj sjednici usvojena dva vrlo bitna dokumenta. Jedan se odnosi na usvajanje budžeta za 2024. godinu a drugi dokument se odnosi na podjelu viška sredstava kada je u pitanju Regulatorna agencija za komunikaciju.

„U proteklom periodu ste bili svjedoci da sam više puta govorio da ima nekih 600 miliona KM, što je višestruko veći iznos u odnosu na grant koji možemo da dobijemo kada je u pitanju plan rasta naših sredstava, po osnovu kojih nemamo nikakvih obaveza i koje stoje neutrošene, a koje jede inflacija dok se na drugoj strani zadužujemo i plaćamo kamatnu stopu“, rekao je Amidžić novinarima u Mostaru.

Kako je rekao, gotovo 75 miliona KM je stavljeno u funkciju kroz četiri vezane odluke, kada se govori o sredstvima za Regulatornu agenciju za komunikacije. On se posebno zahvalio ministru komunikacija i transporta Edinu Forti, koji je, kako kaže, u političkom smislu imao jasne i  čvrste stavove, alu nije uvodio politiku u segment koji nema veze sa politikom.

Amidžić je rekao da nije bilo nikakvog uslovljavanja već čist ekonomski rezon i želja Ministarstva finansija da zajedno sa Ministarstvom komunikacija da se ta novčana sredstva stave u funkciju.

„Pored toga što smo ta sredstva stavili u funkciju usvojili smo budžet u onom iznosu kako je rekla predsjedavajuća. Taj budžet nema neku posebnu razliku, gotovo milijardu maraka odlazi na plate, sto miliona na kapitalna izlaganja i 200 miliona na različite materijalne troškove“, rekao je Amidžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana