Amidžić: Srpska pokazala ozbiljnu izdržljivost i fleksibilnost

Srna
Amidžić: Srpska pokazala ozbiljnu izdržljivost i fleksibilnost

BANjALUKA - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić rekao je da je Republika Srpska pokazala ozbiljnu izdržljivost i fleksibilnost i redovno isplaćuje sve obaveze pored svih pritisaka.

"Kao što je do sada sve bilo redovno izmireno, biće i u periodu pred nama", rekao je Amidžić za ATV.

Govoreći o negativnom revizorskom izvještaju o finansijskom poslovanju grada Banjaluka u 2023. godini, Amidžić je rekao da će za to neko morati da odgovara, jer je to jasan pokazatelj da je kršen zakon.

"Negativan revizorski izvještaj po automatizmu ide u tužilaštvo i kad ga dobijete, to je jasan pokazatelj da ste kršili zakon i tu više nema razgovora", rekao je Amidžić.

On je istakao da radi građana treba otkloniti svaki vid političke konotacije i nastojanja da se kaže da tu nije bilo nepravilnosti.

"Ponovo ću pozvati gradsku administraciju i gradonačelnika da okupi svoj tim za reviziju, koji je predstavljen kao tim najstručnijih ljudi u gradu koji vidi sve nepravilnosti, da izađe i kaže da je u gradu Banjaluka bilo sve u redu i da nije bilo lopovluka", rekao je Amidžić.

On je dodao da je revizorski izvještaj pokazao da Gradska uprava nema novca da plati sve obaveze i radove koje je započela, jer gradu samo za 2023. godinu nedostaje više od 10,6 miliona KM.

Amidžić je naveo da su na takav način ugašena neka radna mjesta, jer male firme ne mogu sa tim da se nose, te će u konačnom biti smanjen broj radnika.

"Pozivam Gradsku upravu da plati sve obaveze koje ima prema ljudima koji su vršili radove", rekao je Amidžić i dodao da republička vlast ne može da snosi odgovornost za nenamjensko trošenje sredstava u gradu Banjaluka.

On je ukazao da izgradnja šetališta u Banjaluci predstavlja luksuz koji plaćaju građani koji u ovom momentu nemaju uredno vodosnabdijevanje.

"Sa druge strane, broj radnika u gradskoj administraciji je povećan za 300 otkad je gradonačelnik preuzeo funkciju, a za to se izdvaja više od sedam miliona KM godišnje", rekao je Amidžić.

On je obećanja gradonačelnika Banjaluke o besplatnim placevima za mlade bračne parove nazvao političkim manipulacijama, te istakao da od toga nema ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana