Amidžić: Najveća turistička atrakcija u Brodu je fontana koja nema vode

GS
Foto: Arhiva

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić nakon posjete Brodu poručio je da sve što se dešava u toj opštini je ekonomski i investicioni sumrak koji se mora promijeniti.

"Ono što sam ja vidio i što vide građani Broda. Da je pokojni Duško Trifunović živ bio bi autor emisije šta "Šta SDS zna o vođenju opštine", a ne "Šta djeca znaju o značaju". Brod je specifična opština koja ima turističku organizaciju kao da je Barselona. Njihova najveća turistička atrakcija je fontana koja nema vode. To su stvari koje se ne mogu dešavati kada je u pitanju neka lokalna zajednica, ako hoćete ozbiljno da se bavite poslom", poručio je Amidžić.

On poručuje da je ministarstvo finansija i trezora pokušalo uspostaviti odnose sa opštinama kod kojih postoji veliki rast prihoda po osnovu PDV-a, ali i da imate opštinu u kojoj raste deficit, a te stvari nisu održive.

"Ono što ćemo uraditi, kada je u pitanju nivo BiH, ali i Republike Srpske, zajedno sa Vladom Srpske, nađemo načina ako nekad dobijemo sagovornika unutar opštine Brod da se situacija relaksira, da ljudi iz uprave imaju plaćeno zdravstveno osiguranje i imaju situaciju da se mogu realizovati neki infrastrukturni projekti. Ovo što se dešava u Brodu je ekonomski i investicioni sumrak koji se mora promijeniti", kaže Amidžić, prenosi Atv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana