Amerika neće stati sa pritiscima, ali to samo jača odlučnost Srba da se brane

Srna
Foto: Arhiva

ISTOČNO SARAJEVO - Čini se da su Amerikanci pretpostavljali da će direktni atak na djecu predsjednika Republike Srpske unijeti nemir, ali očito ne računaju na mentalitet Srba da podržavaju žrtve nepravde, baš kao u slučaju porodice Dodik, poručila je srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Govoreći o američkim sankcijama Dodikovoj djeci, Bursaćeva je rekla Srni da je bilo očekivano da Amerika neće stati sa pritiscima, ali da to samo jača odlučnost srpskog naroda da se brani i odbrani. 

"Bilo je očekivano da SAD neće stati sa pritiscima i da će udarce slati sa svih strana kako bi stvorili pukotinu u redovima onih koji brane Republiku Srpsku, njene nadležnosti i ustavnu poziciju, prvenstvo red oko Milorada Dodika jer ga očito smatraju ključnom preprekom ostvarivanja sopstvenih ciljeva u ovoj zemlji", izjavila je Bursaćeva. 

Prema njenim riječima, čini se da su pretpostavljali da će potez direktnog ataka na djecu unijeti nemir i kolebljivost, ali očito da ne računaju na mentalitet srpskog naroda koji se upravo okuplja i daje snažnu podršku onima koje doživljavaju kao žrtve nepravde, baš kao u aktuelnom slučaju porodice Dodik. 

"Međutim, želim da skrenem pažnju na obrazloženje odluke, prepuno izlizanih konstrukcija i laži o izbornim procesu kojim se služi kako dio opozicije u Republici Srpskoj, tako i `političko Sarajevo`, što potvrđuje njihovu snažnu povezanost i isti izvor ovakvih kvaziinformacija - Ambasadu SAD u Sarajevu, što je već svima u Republici Srpskoj jasno kao dan", istakla je Bursaćeva. 

Ona je poručila da su njihove namjere više nego jasne, ali da ovakvi potezi definitivno jačaju odlučnost srpskog naroda da se brani i odbrani. 

SAD su u petak, 20. oktobra, uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske, Igoru i Gorici Dodik, saopštilo je američko Ministarstvo finansija. U saopštenju je navedeno da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana