Ambasador Srbije u Austriji o snimku na kojem se navodno nalazi nestala Danka

Tanjug
Foto: MVP Srbije

BEČ - Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je danas da se očekuje identifikacija djeteta sa snimka nastalog u Beču, kako bi se utvrdilo da li je to dvogodišnja djevojčica Danka Ilić iz Bora za kojom se traga od 26. marta.

On je rekao da je Ambasada Srbije u Beču u stalnom kontaktu sa austrijskom policijom, kao i da je srpski narod koji tamo živi informisan o nestanku djevojčice.

“Mi informacijama ne možemo da raspolažemo, njima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako srpsko tako i austrijsko, a mi smo u stalnom kontaktu sa njima - kako u Srbiji, tako i ovde kako bismo omoguićili da ako neko ima nove informacije dostavi te informacije nadležnima”, istakao je ambasador.

Podsjeća da je srpska Ambasada u Beču uputila apel svima koji žive u Austriji da ukoliko imaju informacije o nestaloj djevojčici to prijave policiji.

“Gotovo da nema naših sunarodnika ovde koji nisu upoznati sa tim slučajem i ono što očekujemo jeste identifikacija lica sa snimka koji je nastao u Beču kako bismo mogli da utvrdimo da li je to Danka Ilić za kojom se vodi potraga. Oni (austrijska policija) neprestano tragaju, a ta zona gde je nastao snimak je dobro pokrivena kamerama jer je to centar Beča i tu se sprovoode antiterorističke mere”, pojasnio je Blagojević.

Ističe da je odnos srpske i austrijske policije za svaku pohvalu.

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio 30. marta da je na autobuskoj stanici u centru austrijske prijestonice vido djevojčicu, koja navodno liči na nestalu Danku u pratnji dve žene.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana