Ambasada Austrije u BiH: Ambasador Pamer nije fizički napadnut

Srna
Ambasada Austrije u BiH: Ambasador Pamer nije fizički napadnut

Sarajevo - Ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pamer u Trebinju nije fizički napadnut, nego je riječ samo o verbalnoj diskusiji, rečeno je Srni u ovoj ambasadi.

"Situacija je u svakom momentu bila pod kontrolom i nema razloga za uznemirenost", navedeno je u odgovoru.


Policijska uprava /PU/ Trebinje nije zaprimila prijavu da je u ovom gradu napadnut ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pamer, potvrđeno je Srni u ovoj upravi.

U saopštenju iz ove uprave navode da nisu zaprimili prijavu da je ambasador napadnut u ulici Trebinjskih brigada, na lokaciji stare željezničke stanice kao što je navedeno u tekstu pod naslovom "Austrijski ambasador napadnut u Trebinju", autora Nebojše Vukanovića.

Bloger Nebojša Vukanović napisao je da ga je ambasador Pamer obavijestio da su ga juče u trebinjskom naselju Ložiona ispred stare željezničke stanice "napali primitivci i vandali".

"Ambasador Pamer me je pozvao oko 13.00 časova i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografiše starog 'Ćiru' i Željezničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska", napisao je Vukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana