Aleksandar Pavić za "Glas Srpske": Odlučno protiv satanizacije Srba

Marijana Miljić Bjelovuk
Aleksandar Pavić za "Glas Srpske": Odlučno protiv satanizacije Srba

BEOGRAD/BANjALUKA - Najavljena rezolucija o genocidu u Srebrenici, koji ne postoji, jer se nije desio, nije ništa drugo do provociranje Republike Srpske. Srbija mora javno da podrži rukovodstvo sa druge strane Drine koje ne radi ništa nezakonito, već samo brani svoj narod i institucije.

Kazao je ovo “Glasu Srpske” politički analitičar iz Beograda Aleksandar Pavić, osvrćući se na poruke poslate sa sastanka najvišeg rukovodstva Republike Srbije i Republike Srpske, na kojem je glavna tema bila najavljena rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

- Reč je o namernom generisanju kriza od strane kolektivnog zapada i muslimanskog političkog vrha u Sarajevu. Ovo nije ništa drugo do namerno provociranje krize u BiH. Sve je počelo nelegalnim imenovanjem Kristijana Šmita za lažnog visokog predstavnika, a nastavljeno njegovim ponašanjem, nakon toga, odnosno nametanjem izmena zakona za kojima on ne bi smeo da poseže ni da je legalan visoki predstavnik - naveo je Pavić.

Naglašava da je sve počelo sa nelegalnim Šmitom i to sa jednim jedinim ciljem da namjerno budu isprovocirane reakcije Republike Srpske, koje su, kako je naveo Pavić, neophodne, pogotovo kada je najavljeno otimanje imovine koja pripada Republici.

- Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, naravno nepostojećem, je nelegalan, jer Zlatko Lagumdžija nije imao pravo to da radi bez konsenzusa u Predsedništvu BiH. Dakle, sve se radi sa namerom da se izazove kriza. Moramo se spremiti za najgore, a u isto vreme Republika Srpska se sprema za ono najgore, jer mora biti institucionalno sposobna da se izbori sa napadima na nju koji se dešavaju ovih dana - poručio je Pavić.

Važan sastanak

Naglasio je da je jako važno što su se sastali najviši zvaničnici Srbije i Srpske da bi se tačno znalo šta se očekuje od jednih i drugih.

- Dobro je što je predsednik Srpske Milorad Dodik javno rekao da se nada da će ubediti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži odluke Republike Srpske. To će biti jako važno - naglasio je Pavić.

Naveo je da Srbija ne smije da okrene leđa Republici Srpskoj te da ona mora da joj da podršku, jer Srpska ne radi ništa nezakonito, već povlači samo iznuđene poteze radi svog opstanka.

- Srbija je dužna da, ne samo kao garanat Dejtonskog mirovnog sporazuma, nego i kao država srpskog naroda, odnosno istog naroda koji živi sa obe strane Drine da maksimalnu podršku u svakom pogledu. I da to objavi. Očekujem od Srbije da iznese jasan stav da će podržati Republiku Srpsku, odnosno ono što ona mora da uradi da bi se zaštitila i odbranila - kazao je Pavić.

Naglasio je da je i proces koji se vodi protiv Dodika dio operacije Zapada i Sarajeva.

- Sve to se dešava uz pritiske na Srbiju u vezi sa francusko-nemačkim planom i prijemom lažne države Kosova u Savet Evrope. Kolektivni zapad pokušava da završi sve poslove i da se obračuna sa celim srpskim narodom. Zbog toga imamo koordinirani pritisak sa obe strane Drine - zaključio je Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana