Akcija “Kurir”: Hapšenje zbog krađa, bacanja bombe i paljenja vozila

Jasmina Salopek
Foto: Vatrogasna brigada Banjaluka

BANjALUKA - Zoran Aleksić, Radenko Šavija i Petar Pajić, lišeni su slobode i ispitani u Policijskoj upravi Banjaluka u okviru akcije “Kurir” zbog sumnje da su počinili četiri teške krađe, dok je ispitivanje osumnjičenog Radomir Dobraš za izazivanje opšte opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari u toku, saznaje "Glas Srpske".

Svi osumnjičeni su iz Banjaluke.

Iz Policijske uprave  Banjaluka saopšteno je da je policija juče i danas realizovala akciju koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela.

- Lica Z. A, P. P. i R. Š se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili od oktobra 2021. godine do dana 19. septembra ove godine - pojasnili su u policiji.

Dodaju da su meta napada bile  kuće i stanovi odakle su osumnjičeni krali novac i zlatni nakit, a materijalna šteta pričinjena ovim djelima je oko 25.000 KM.

Nezvanično,  kada su obili jednu kuću u Banjaluci tom prilikom su ukrali nakit i novac u vrijednosti od 13.000 maraka. Kasnije su se vratili do iste kuće, ali tada su imali manje sreće, a iz jednog stana su ukrali još oko 11.000 maraka

- Preduzimanjem mjera i radnji službenici su došli do saznanja da je R.D. izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u Banjaluci u  Dubičkoj ulici 29. oktobra 2019. godine. Tom prilikom on je u dvorište kuće oštećenog bacio ručnu bombu, te je došlo do oštećenja na fasadi i balkonskoj ogradi - saopšteno je iz policije.

Navode da se isti sumnjiči da je 6. juna 2021. godine  u ulici Miloša Matića izvršio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari na način da je upotrebom zapaljive tečnosti i otvorenog plamena izazvao požar na “turanu”. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prema riječima izvora portala Srpskainfo, Dobraš je bombu bacio na kuću bivšeg čuvara u zatvoru Mile Kalabića, a zapalio je vozilo banjalučkog vatrogasca Jovice Vukelić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana