Advokat Miloša Lukića: Nismo dobili obavještenje Suda BiH o odgađanju ročišta

RTRS
Advokat Miloša Lukića: Nismo dobili obavještenje Suda BiH o odgađanju ročišta

Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, rekao je da još nisu dobili obavještenje Suda BiH hoće li sutra biti održano ročište u predmetu protiv njegovog klijenta i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

- Još uvijek nismo dobili obavještenje da li se odgađa sutrašnje ročište na kojem je trebalo da bude pročitana optužnica. Moramo da se pojavimo pred sudom ukoliko ne dobijemo obavještenje - rekao je Pucar.

On je istakao da je u ovom predmetu vidljiv ubrzan tempo rada Suda BiH.

Pucar je rekao da nije bilo osnova za potvrđivanje optužnice protiv Dodika i Lukića, jer Ustav BiH propisuje da je Parlamentarna skupština BiH ta koja donosi zakone, pa tako i izmjene i dopune Krivičnog zakona.

Pucar je rekao da je riječ o političkom procesu do kojeg nije trebalo da dođe, dodajući da očekuje da će njegov klijent biti oslobođen.

Podsjećamo, pred Sudom BiH za sutra je zakazan glavni pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, optuženih za nepoštivanje odluka Kristijana Šmita.

Odbrana je uputila zahtjev za odgađanje ročišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana