Rusi uništili 21 ukrajinski dron

GS
Rusi uništili 21 ukrajinski dron

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 706. dan. Ruske snage pokušavaju da probiju ukrajinsku odbranu na više pravaca, a najteža situacija je kod Marjinke i Avdejevke. Ukrajinske snage gađale su okrug Donjecka, poginule su tri osobe. Rusija tvrdi da je zauzela selo u oblasti Harkova, ali Kijev to demantuje.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su ili presreli 21 dron koji je lansirala Ukrajina iznad poluostrva Krim i nekoliko ruskih regiona, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski sistemi oborili su 11 dronova iznad Krima, javila je državna novinska agencija RIA.

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je u aplikaciji "Telegram" da nije bilo štete u napadu na ovaj grad, najveći na Krimu koji je i velika crnomorska luka.

Bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina oborene su i iznad Belgoroda, Brjanska, Kaluške i Tulske oblasti, javile su ruske agencije.

Ostaci dronova pali su na krov nestambene zgrade na periferiji grada Kaluge, ali nije bilo veće štete i povrijeđenih, saopštio je guverner ovog regiona Vladislav Šapša.

Rojters nije mogao da provjeri izvještaje iz nezavisnih izvora, a iz Ukrajine nije bilo komentara.

Rusija tvrdi da je preuzela kontrolu nad selom u oblasti Harkova što Kijev demantuje poručujući da to ne odražava stanje na terenu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sankt Peterburgu da je Bjelorusija postala nuklearna sila nakon što je izgradila nuklearnu elektranu.

Centralna izborna komisija Rusije registrovala je Putina kao kandidata za predsjednika Rusije na izborima u martu 2024. godine.

U ukrajinskim medijima pojavile su se informacije da je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni smijenjen.

Međutim, sekretar Zelenskog Serhij Nikiforov to demantuje.

"Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije smijenio načelnika generalštaba ukrajinske vojske Valerija Zalužnog", rekao je Nikiforov.

Na pitanje Ukrajinske pravde da li je tačna informacija koja se pojavila u pojedinim medijima da je smjena dogovorena, Nikiforov je odgovorio odrično. "Zalužni definitivno nije smijenjen, predsjednik ga nije otpustio", rekao je Nikiforov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana