Žena izgubila nogu nakon što je ostala zaglavljena na aerodromskoj traci

GS
Foto: Strejt Tajms

BANGKOK - Srednjovječna Tajlanđanka je izgubila nogu kada je ostala zaglavljena u pokretnoj traci na bangkoškom aerodromu u četvrtak - ali doktori se nadaju da će joj oštećeni ud moći ponovo prišiti.

Putnica, 57, čije ime nije objavljeno, trebala se ukrcati se na let na bangkoškom aerodromu Don Mueang kada se saplela o svoj kofer i noga joj je zapela u traci na terminalu 2.

Liječnički tim na licu mjesta uz velike poteškoće ju je oslobodio prije nego što su joj morali amputirati lijevu nogu iznad koljena.

Fotografija odmah nakon stravičnog incidenta pokazuje ženu kako se naslanja na spasioca s nedostajućim udovima skrivenim plavim framerkama.

Prvo je prevezena u bolnicu Bumibol Aduljadej, gdje su joj rekli da joj nogu ne mogu ponovo prišiti.

Žena sada traži drugo mišljenje u međunarodnoj bolnici Banrungrad, gdje su joj doktori rekli da joj nogu mogu ponovo prišiti, prenosi Strejt Tajms.

"U ime međunarodnog aerodroma Don Mueang, želim izraziti svoje najdublje saučešće povodom nesreće", rekao je direktor aerodroma Don Mueang Karun Thanakuljeerapat na konferenciji za novinare.

"Želim naglasiti da ćemo se pobrinuti da se takva nesreća više ne ponovi."

Thanakuljeerapat je dodao da će aerodrom pokriti troškove liječenja putnice i da je spreman razgovarati o dodatnoj naknadi.

Pomična traka koja je bila uključena u nesreću proizvedena je 1996. godine od strane japanske kompanije Hitači, saopštila je zračna luka.

Ispod trake su pronađeni točkovi kofera nakon incidenta, iako nije jasno kako je to moglo da doprinese nesvakidašnjoj nesreći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana