Želim vam mnogo neuspjeha i problema: Medvedev „čestitao“ novom rukovodstvu NATO i EU

Srna
Foto: Sputnik

MOSKVA- Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da su novi zvaničnici NATO i EU rusofobi i da iza sebe imaju mnogo neuspjeha i skandala.

"Novoimenovanima želim sve najbolje, odnosno, u prevodu sa diplomatskog jezika – maksimalne neuspjehe i strašne probleme u obavljanju dužnosti", poručio je Medvedev.

On je istakao da je bivši premijer Holandije Mark Rute, koji preuzima dužnost generalnog sekretara NATO, političar koji se pretvorio u okorjelog rusofoba i odanog atlantistu.

"Rute već neko vrijeme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica je sve oštrijih sankcija. On će, očigledno, vjerno slijediti politiku klasika paranoidnog atlantizma", napisao je Medvedev na "Telegramu".

Govoreći o novom šefu evropske diplomatije Kaji Kalas, Medvedev je rekao da ona ima "dvije najvažnije osobine uspješnog evropskog političara, a to su nuklearna rusofobija i beskrajna žeđ za profitom".

On je podsjetio da je, dok je Kalas širom zemlje histerično vikala o ruskoj prijetnji, njen muž poslovao sa ruskim kompanijama ostvarujući značajan profit.

"Kalasova se dobro razumije u zaštitu ljudskih prava. Autorka je čuvene nacističke fraze `posjetiti Evropu nije pravo, već privilegija`", podsjetio je Medvedev.

On je naveo da je šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja je izabrana drugi put na tu dužnost, "mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i stalno priča besmislice o Rusiji, ne birajući riječi", prenosi "Sputnjik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana