Zelenski upozorio na “sve jači savez“ između Rusije i Severne Koreje

Tanjug
Zelenski upozorio na “sve jači savez“ između Rusije i Severne Koreje

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je sinoć na “sve jači savez” između Rusije i Sjeverne Koreje, navodeći da to zahtijeva snažan odgovor Ukrajine i njenih međunarodnih partnera.

Zelenski je to rekao u sinoćnom video obraćanju nakon što su pojedini mediji objavili da će Severna Koreja vjerovatno rasporediti redovne trupe u Ukrajini da bi pomogla Rusiji na frontu, prenio je Kijev independent.

-Ovdje više nije riječ samo o prenošenju oružja, već o prebacivanju ljudi iz Sjeverne Koreje u okupacione vojne snage. U svjetlu ove eskalacije, ukrajinskim trupama na frontu je potrebna više podrške - rekao je Zelenski.

Ukrajina tvrdi da Sjeverna Koreja isporučuje Rusiji balističke rakete i ogromne količine artiljerijskih granata.

Rusija i Sjeverna Koreja potpisale su pakt o međusobnoj odbrani tokom posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Pjongjangu ranije ove godine.

Južnokorejski ministar odbrane Kim Jong-hjun rekao je poslanicima početkom oktobra da Severna Koreja vjerovatno planira da pošalje trupe u Ukrajinu da se bore na strani Rusije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je 10. oktobra takve tvrdnje odbacio kao lažne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana