Zelenski smijenio komandanta združenih snaga

GS/Agencije
Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini – 368. dan. Žestoke borbe oko Bahmuta. Ruske snage tvrde da su na manje od kilometra do centra grada. Vladimir Putin smatra da je rasprarčavanje Rusije jedini cilj Zapada. Jutarnji list: Hrvatska šalje 14 transportnih helikoptera Ukrajini. Bijela kuća saopštila da Peking ne šalje vojnu pomoć Moskvi zato što je Kini jasno stavljeno do znanja da bi imala "ozbiljne posljedice". Njemački ministar odbrane Boris Pistorijus očekuje da će ugovori za proizvodnju novih haubica za Ukrajinu biti potpisani do kraja marta.

Medvedev: Snabdijevanja Kijeva oružjem rizikuje globalnu katastrofu

Bivši ruski predsjednik Dmitri Medvedev napisao je u autorskom tekstu za Izvestija da nastavak snabdijevanja Kijeva oružjem rizikuje globalnu katastrofu.

"Naravno, ubacivanje oružja može da se nastavi...i spreči bilo kakvu mogućnost oživljavanja pregovora. Naši neprijatelji upravo to rade, ne želeći da shvate da će njihovi ciljevi sigurno dovesti do totalnog fijaska. Gubitak za sve. Apokalipse", napisao je Medvedev.

Najnoviji komentari Medvedeva, koji je zamjenik predsedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti, prate Putinovo upozorenje od prošle nedjelje u kojem se suočavanje Moskve sa zapadom predstavlja kao egzistencijalna bitka za opstanak Rusije.

Zelenski smijenio komandanta združenih snaga Moskalova

Komandant operacija združenih snaga Ukrajine, Eduard Mihailovič Moskalov, razriješen je dužnosti, objavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

General-major Moskalov je postavljen na tu dužnost u martu prošle godine kada je general-potpukovnik Oleksandr Pavljuk postavljen za šefa kijevske regionalne vojne administracije.

Zelenski nije dao objašnjenje zbog smjene Moskalova, koji je samo jedan u podugačkom nizu promjena visokih državnih zvaničnika, koje je naredio predsjednik Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana