Zelenski: SAD dale pozitivan signal u vezi sa podrškom Ukrajini

Tanjug
Zelenski: SAD dale pozitivan signal u vezi sa podrškom Ukrajini

OSLO - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je dobio „pozitivan signal“ od Sjedinjenih Američkih Država u vezi sa kontinuiranom podrškom Ukrajini.

„Tokom sastanaka u SAD sa predstavnicima Predstavničkog doma i senatorima, liderima obje stranke, administracijom predsjednika i njim lično, dobio sam pozitivan signal u vezi sa podrškom i pomoći Ukrajini od strane SAD. Postoji pitanje vremenskog okvira i unutrašnje političke situacije – to se podrazumijeva. Ali svi imamo povjerenje“, rekao je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare u Oslu sa liderima Norveške, Švedske, Finske, Danske i Islanda, odgovarajući na sugestiju novinara da njegova posjeta SAD nije donela željeni rezultat u vezi sa izdvajanjem bezbjednosne pomoći Ukrajini, prenosi Ukrinform.

Zelenski je nakon SAD doputovao u iznenadnu posjetu Norveškoj.

On se u Vašingtonu sastao sa vojnim i političkim rukovodstvom SAD, ukljuccujuchi americckog predsjednika Džozefa Bajdena koji je najavio dodjelu 200 miliona dolara hitne vojne pomoći Ukrajini.

Sa liderima Norveške, Danske, Islanda, Finske i SSvedske, predsjednik Ukrajine je na ukrajinsko-nordijskom samitu u Oslu razgovarao o jačanju odbrambene, političke i ekonomske saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana