Zelenski: Činimo sve da ojačamo zaštitu ukrajinskog neba

Tanjug
Zelenski: Činimo sve da ojačamo zaštitu ukrajinskog neba

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je trenutno najvažnije povećati kapacitete da zaštiti ukrajinski vazdušni prostor.

"Mi činimo sve u ovom cilju. Ako se može postići tako značajan rezultat u odbrani od Šaheda, onda je to očigledan dokaz da možemo biti jači i u odbrani od raketa i u odbrani od ruskih vojnih aviona", naglasio je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim riječima, sve zavisi od naoružanja u rukama ukrajinskih vojnika, zbog čega su neophodni pouzdani sistemi PVO i dovoljan domet  naoružanja.

"Ruski teror mora da izgubi svaki put kada okupator pokuša da poremeti život u Ukrajini. To nije samo naša bezbjednost. Ovo je bezbjednost svih bliskih Rusiji. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima i snabdevamo Ukrajinu onim što je neophodno za našu odbranu, da proizvodimo zajednički neophodno oružje. To je zajednička zaštita svih u Evropi, svih u svijetu koji cijene život", naglasio je on.

Zelenski je rekao i da ukrajinska strana priprema nove bezbjednosne sporazume sporazume na multilateralnom nivou sa partnerskim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana