Zbog smrtonosnog virusa hitno evakuisani putnici!

Tanjug
Zbog smrtonosnog virusa hitno evakuisani putnici!

HAMBUR - Policija u Hamburgu naredila je hitnu evakuaciju voza koji je stigao iz Frankfurta zbog sumnje da su dvije osobe u kompoziciji zaražene marburg virusom, prenijeli su danas njemački mediji.

Putnici su se zabrinuli zbog toga što su jedan student i njegova djevojka imali simptome koji su ličili na tešku prehladu, prenosi portal Tagešau.

Policija je odmah reagovala evakuacijom voza i zatvaranjem dva željeznička kolosjeka na hamburškoj stanici, a uskoro su na mjesto događaja došli i vatrogasci kako bi pružili dodatnu podršku.

Kako prenosi dnevnik Bild, 26-godišnji student medicine je u Njemačku stigao iz Ruande, gdje je bio u kontaktu s pacijentom zaražim virusom marburg.

Ova istočnoafrička zemlja se trenutno bori s velikim brojem slučajeva zaraze ovim virusom i prema podacima ministarstva zdravstva Ruande, samo prošle nedjelje je osam osoba preminulo od ovog virusa.

Svjetska zdravstvena organizacija navodi da Marburg virus izaziva groznicu sa simptomima koji uključuju grčenje mišića, krvavo povraćanje i dijareju, stopa smrtnosti može dostići i do 88 odsto, a virus se prenosi kontaktom sa tjelesnim tečnostima zaraženih osoba.

Student iz Ruande i njegova djevojka su prebačeni u bolnicu specijalizovanu za tropske bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana