Zbog propalestinskih protesta kasnila dodjela Oskara, mnogi morali pješke na ceremoniju

Tanjug
Zbog propalestinskih protesta kasnila dodjela Oskara, mnogi morali pješke na ceremoniju

LOS ANĐELES - Tokom ceremonije dodjele nagrada Oskar održani su propalestinski protesti koji su blokirali saobraćaj na Hajlend Aveniji i prisilili mnoge da umesto kolima stignu pješke do zgrade gdje se održala dodjela.

Sama ceremonija počela je sa nekoliko minuta zakašnjenja, a demonstranti su potpuno zaustavili saobraćaj na raskrsnici Sanset i Hajlend avenije na više od 30 minuta, prenosi Holivud riporter.

Demonstranti su zahtijevali na trenutni i trajni prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, a nosili su tradicionalne palestinske marame na glavi (kefije), mahali palestinskim zastavama i uzvikivali "sramota" ljudima obučenim u smokinge i večernje haljine.

Uzvikivali su i "Primirje odmah!", dok je jedan demonstrant bacio crvenu farbu na muško odijelo dok je pokušavao da dođe na ceremoniju.

Protest su organizovale propalestinske grupe, uključujući "Pisci protiv rata u Gazi", "Filmski radnici za Palestinu" i "SAG-AFTRA za Primirje", čiji je cilj bio da skrenu pažnju na dešavanja u pojasu gaze.

Organizator i glumac SAG-AFTRA za Primirje Amin El Gamal rekao je za THR da su se planovi za protest radili dugo, prije svega zbog nezadovoljstva odgovorom filmske industrije na invaziju.

Policijska uprava Los Anđelesa objavila je u nedjelju taktičko upozorenje širom grada kao odgovor na proteste, kojim su građani obaviješteni da ne dolaze u taj dio grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana