Završena talačka kriza: Napadači eliminisani, taoci oslobođeni

RT
Završena talačka kriza: Napadači eliminisani, taoci oslobođeni

Svi taoci u u zatvoru u Volgogradu su oslobođeni, a kako je saopštila Nacionalna garda Rusije svi napadači su eliminisani.

"Snajperisti specijalnih snaga Ruske garde u Volgogradskoj oblasti neutralisali su četiri zatvorenika koji su uzeli zatvorsko osoblje kao taoce sa četiri precizna hica. Taoci su oslobođeni", precizira se u saopštenju Ruske garde, a prenosi RT Balkan.

Federalna kazneno-popravna služba saopštila je da su napadači osmoro zaposlenih uzeli za taoce, od kojih je četvoro povređeno, dok je troje preminulo. 

Prema nepotvrđenim informacijama sa Telegram kanala "Vorgonzo", jedan od napadača je nosio samoubilački pojas koji se nije aktivirao. Ostalo je nejasno da li je pojas bio pravi ili ne.

Mediji prenose, pozivajući se na sudske zapise, da je potvrđen identitet napadača. Jedan od četvorice osumnjičenih napadača bio je u zatvoru zbog ubistva, dok su ostala trojica suđena zbog trgovine drogom. Navodno su porijeklom iz Uzbekistana i Tadžikistana.

Zatvor se nalazi u blizini grada Surovikino, oko 850 kilometara južno od Moskve. U njemu su smješteni osuđenici muškog pola i ima kapacitet od preko 1.200 zatvorenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana