Zatvoren vazdušni prostor iznad Moldavije, otkazani svi letovi

GS
Foto: Ilustracija

KIŠINjEV - Vazdušni prostor iznad Moldavije je zatvoren, a svi letovi su otkazani, saopštila je danas pres služba moldavske avio kompanije Er Moldova.

''U ovom trenutku vazdušni prostor Moldavije je zatvoren, čekamo ponovni nastavak letova. Raspored letova za danas pretrpiće izmjene'', saopštila je kompanija na svojoj Fejsbuk stranici.

Međunarodni aerodrom Kišinjev potvrdio je da su svi letovi otkazani, ali nije bilo dodatnih informacija, prenosi ruska novinska agencija RIA.

Prethodno je predsjednica Moldavije Maja Sandu rekla da se u zemlji vrše pripreme za pokušaje promjene ustavnog poretka, uključujući i učešće diverzanata sa vojnom obukom koji su namjeravali da napadnu neke vladine zgrade.

Sandu je optužila brojne opozicione snage za pokušaj sabotaže, uključujući i stranku Šor, i pozvala parlament da što prije usvoji zakone koji bi omogućili tužilaštvu i Službi za informisanje i bezbjednost da se nose sa relevantnim rizicima.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je istaklo da njene tvrdnje o navodnoj umješanosti Rusije u ove aktivnosti nisu tačne i apsolutno su neosnovane i nepotkrijepljene. Prema riječima portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, Kijev je ovu informaciju lansirao kako bi uvukao Kišinjev u konfrontaciju sa Moskvom i skrenuo pažnju građana Moldavije sa unutrašnjih problema. 

Ona je takođe pozvala Moldaviju da pokaže državnički duh, da ne podleže provokacijama spolja i da se rukovodi prije svega interesima građana sopstvene zemlje, kao i da razume prednosti stabilnih prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana