Zašto Obama nije podržao Harisovu?

Tanjug
Zašto Obama nije podržao Harisovu?

VAŠINGTON - Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama nije podržao predsjedničku kandidaturu potpredsjednice Kamale Haris, jer smatra da ona ne može da pobijedi republikanskog kandidata Donalda Trampa, rekao je izvor blizak porodici američkog predsjednika Džoa Bajdena.

"Obama je veoma uznemiren jer zna da ona (Kamala Haris) ne može da pobijedi. On zna da je ona jednostavno nekompetentna. Ona ne može da upravlja nagaznim minama koje su ispred nje", rekao je izvor za "The New York Post".

Izvor ne polaže velike nade u televizijsku debatu između Trampa i Haris.

Nakon Bajdenovog povlačenja iz trke za novi mandat u Bijeloj kući, Obama je želio da senator Arizone i bivši astronaut Mark Keli bude kandidat na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u avgustu.

Bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojevič, koji je sada Trampov pristalica, rekao je juče za "The Wall Street Journal" da je Obama bio ključan za izbacivanje Bajdena iz predsjedničke trke.

"To (Bajdenova ostavka) ne bi moglo da se desi bez njega (Obame)", rekao je Blagojevič za "The New York Post".

Kako je navedeno, Obama je ubjeđivao Bajdena da se ne kandiduje za predsjednika 2016, kako bi dozvolio bivšoj državnoj sekretarki Hilari Klinton da postane predsjednica.

Očekuje se da će Haris u avgustu i zvanično biti proglašena predsjedničkim kandidatom Demokratske partije, a podržali su je Bajden, bivši predsjednik Bil Klinton i Hilari Klinton, kao i bivša predsjednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana