Zapad sve drskiji u svojim potezima

SRNA
Zapad sve drskiji u svojim potezima

VLADIVOSTOK - Umiješanost Zapada u sukob u Ukrajini nije upitna i Zapad već sada postaje sve drskiji sa svojim potezima, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Sada vidimo da je Zapad direktno umiješan u sukob u Ukrajini. Kolektivni Zapad je bukvalno glavni mozak i pokretač vojne agresije kijevskog režima. Takođe, Zapad, kao zainteresovana strana, pokazuje svoju direktnu umiješanost u sukob na sve drskiji i otvoreniji način", navela je Zaharova na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

Ona je napomenula da su ne tako davno zapadni lideri rekli da je njihov ključni cilj u Ukrajini "da podrže kijevski režim na putu ka demokratiji".

"Međutim, Zapad sada daje tako hrabre i smjele izjave i inicijative da se to pretvorilo i u direktnu prijetnju", naglasila je Zaharova.

Istočni ekonomski forum je u toku u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku od 3-6. septembra 2024. Glavna tema Foruma ove godine je "Daleki istok 2030. Kombinovanje snaga za stvaranje novog potencijala".

Poslovne aktivnosti na forumu podijeljene su u sedam sekcija pod nazivom "Novi obrisi međunarodne saradnje", "Tehnologije za obezbjeđivanje nezavisnosti", "Sistem finansijskih vrijednosti", "Daleki istok Rusije", "Ljudi, obrazovanje i patriotizam", "Transport i logistika: nove rute" i "Master planovi: od arhitekture do privrede", podsjeća TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana