Zaharova: Zelenski adut zamijenio za nerealno obećanje da će biti osvajač Rusije

Tanjug
Zaharova: Zelenski adut zamijenio za nerealno obećanje da će biti osvajač Rusije

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, odbacivanjem sporazuma iz Minska, zamijenio svoj adut obećanjima Zapada da će ga učiniti “osvajačem Rusije”.

-Rusija je osam godina smišljala načine da spase integritet Ukrajine, predlažući formulu sporazuma iz Minska, po kojoj bi se obezbijedilo jedinstvo zemlje uprkos postojećim unutrašnjim i spoljnim protivurječnostima. Ovaj istinski adut Zelenski je zamijenio za nerealno obećanje Zapada da će ga učiniti osvajačem Rusije - napisala je Zaharova na Telegramu, prenosi RIA Novosti. Ona je istakla da, ako bi Kijev odustao od američkih obećanja o blickrigu, Ukrajina bi bila cijela “samo bez Krima i sa vječnom humanitarnom pomoći”.

Zaharova je napomenula da je Ukrajina u protekloj deceniji bila u najboljoj poziciji od 2014. do 2022. godine.

-Pitanje Krima je rešeno samo od sebe bez ikakvih troškova za nacionalističke krugove: ukrajinski „banderovci“ su dobili vječiti razlog da mole od Zapada, svoj voljeni status uvrijeđenih i vizuelizaciju sopstvene „himne“ o tome da još nisu izumrli -zaključila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana