Zaharova: Za nacističku Evropu Rusija će uvijek biti neprijatelj

Tanjug
Zaharova: Za nacističku Evropu Rusija će uvijek biti neprijatelj

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa da je "Rusija neprijatelj Evrope", poručila je danas da Moskva nije zastrašivala i ne namjerava da zastrašuje ni Atinu, ni druge evropske zemlje, ali isto tako nema namjeru da trpi "manifestacije nacizma".

"Treći rajh je takođe bio Evropa. Za takvu nacističku Evropu mi ćemo uvijek biti neprijatelji", istakla je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Ona je pozvala Micotakisa da ne iznevjeri sjećanje na grčki pokret otpora.

"U mojoj sovjetsko-ruskoj školi, na časovima muzike učili smo djela Mikisa Teodorakisa. Znala sam i njegovu muziku i njegovu sudbinu. I on je bio neprijatelj Evrope, nacističke Evrope. Ne izdaj, Kirijakose, sjećanje na grčki otpor!“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Grčki kompozitor Mikis Teodorakis bio je vođa pokreta otpora protiv profašističke vojne hunte u Grčkoj tokom druge polovine dvadesetog vijeka.

Premijer Grčke je ranije na konferenciji Evropske narodne partije u Bukureštu nazvao Rusiju „neprijateljem“ Evrope i obećao da će nastaviti da podržava Ukrajinu „koliko god bude potrebno“, prenijela je grčka javna televizija ERT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana