Zaharova: Ukrajina čini genocid nad svojim narodom

SRNA
Zaharova: Ukrajina čini genocid nad svojim narodom

KIJEV- Zakon o mobilizaciji koji je usvojen u Ukrajini je, u suštini, čin genocida nad ukrajinskim narodom, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Što se tiče zaista strašnog, kriminalnog zakona /o mobilizaciji/ koji će stupiti na snagu u Ukrajini 18. maja, smatram da je to slično činu genocida kijevskog režima - i onih koji stoje iza njega - nad ukrajinskim narodom - istakla je Zaharova.

Ona je napomenula da režim ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog žrtvuje Ukrajince radi spasavanja sebe i ispunjavanja geopolotičkih ciljeva svojih "anglosaksonskih upravljača", prenio je TASS.

- Danas vidimo da kijevski režim koristi iste metode koje su bile popularne kod njihovih ideoloških prethodnika u nacističkoj Njemačkoj - navela je Zaharova.

Zaharova je dodala da navodno demokratska i pseudoslobodna Evropa ne osuđuje ponašanje vlasti u Kijevu na bilo koji način, dok SAD i Kanada, zapravo, podržavaju neonacizam u modernoj Ukrajini.

Zelenski je 16. aprila potpisao zakon o strožim pravilima mobilizacije kojim će biti omogućeno regrutovanje dodatnih nekoliko stotina hiljada Ukrajinaca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana