Zaharova: Tražimo objektivnost i sprečavanje katastrofe!

Agencije
Zaharova: Tražimo objektivnost i sprečavanje katastrofe!

MOSKVA - Rusija nakon posjete generalnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/ Rafaela Grosija elektrani Kursk želi mnogo objektivnije i jasnije izražen stav te agencije, rekla je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Grosi je juče posjetio nuklearnu elektranu Kursk na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina usled borbi u istoimenom regionu. On je nakon posjete izjavio da je neprihvatljiv bilo kakav udar na elektranu bez obzira na lokaciju.

- Vidjeli smo procjene i rad struktura IAEA, ali svaki put tražimo objektivnije i jasnije izražavanje njihovog stava, ne u korist naše zemlje i potvrde našeg stava već u korist činjenica sa određenim ciljem, a to je osiguranje bezbjednosti i sprečavanje razvoja scenarija na putu ka katastrofi ka čemu nas gura Kijev, naglasila je Zaharova.

Prema njenim riječima, Rusija, rusko Ministarstvo spoljnih poslova i ruska državna nuklearna korporacija „Rosatom“ održavaju kontakt sa IAEA i redovno šalju potrebnu dokumentaciju kojom se razjašnjavaju i najmanje promjene oko ruskih atomskih centarala i postrojenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana