Zaharova: Pozivamo da se osude provokacije Kijeva

Tanjug
Zaharova: Pozivamo da se osude provokacije Kijeva

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je međunarodne organizacije, posebno UN i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA), da osude provokacije za koje se vjeruje da Kijev priprema protiv ruskih nuklearnih elektrana.

-Pristigle informacije ukazuju da je kijevski režim započeo pripreme za napad na nuklearnu elektranu „Kursk“. Pozivamo međunarodne organizacije, posebno UN i IAEA, da odmah osude provokativne akcije koje priprema kijevski režim i da spriječe narušavanje bezbjednosti nuklearne elektrane „Kursk“, što bi moglo da rezultira katastrofom velikih razmjera u Evropi -  rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim riječima, ovi koraci ne samo da direktno ugrožavaju nuklearne elektrane već i potkopavaju postulate IAEA o nuklearnoj bezbjednosti, kako ih je artikulisao njen šef Rafael Grosi 2022. godine.

-Cijela međunarodna zajednica mora da shvati opasnost koju neonacistički režim u Kijevu predstavlja za evropski kontinent. Potrebno se zajedničkim naporima odlučno suprotstaviti pokušajima zastrašivanja i terorisanja čitavih regiona i međunarodne zajednice u cjelini - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana