Zaharova: Moskva nema povjerenja u Kijev po pitanju mogućih pregovora

Tanjug
Foto: Tanjug

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da se ne može vjerovati izjavama ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog o mogućim pregovorima sa Rusijom o “nekakvom mirovnom planu”.

“Niko nema povjerenja u njega. Svi odlično razumiju da je to čovjek koji može da izvrne bilo šta, koji može da laže, koji može da odbije sve, jer je čak napustio svoj narod, bukvalno bacajući građane Ukrajine na žrtveni oltar”, rekla je Zaharova na brifingu za novinare, prenosi TASS.

Ona je skrenula pažnju na činjenicu da do sada “niko ništa nije uradio – ni Zelenski, ni njegova administracija ili druge grane vlasti, ni zapadni pokrovitelji sa ciljem da se ukine zakon koji zabranjuje Ukrajini da pregovara sa Rusijom”.

“Čujemo mnogo riječi, ali ne vidimo nikakva dela u principu, osim što Zelenski nastavlja da se obračunava sa građanima Ukrajine”, istakla je Zaharova.

Ona je navela da ne isključuje mogućnost da su Zelenski i njegovi “pokrovitelji” odlučili da učine još jedan pokušaj “da promovišu takozvanu formulu mira, koju bezuspješno pokušavaju da nametnu i da pod lažnim izgovorima uvuku što više zemalja u raspravu o toj formuli”.

“Nema ničeg novog u namjeri kijevskog režima i njegovih zapadnih pokrovitelja da se rehabilituju za neuspjeli samit mira. Shvatamo da će se ovi pokušaji nastaviti, u želji da se nametne ćorsokak širokom spektru zemalja”, upozorila je Zaharova.

Kako je ocijnila, neočekivana “usaglašenost” Zelenskog po pitanju mogućih mirovnih pregovora sa Rusijom “može biti povezana i sa izbornom situacijom u Sjedinjenim Američkim Državama”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana