Zaharova: Makron mijenja mišljenje na pola dana

Srna
Zaharova: Makron mijenja mišljenje na pola dana

MOSKVA - Francuski predsjednik Emanuel Makron objavio je svoju namjeru da ojača antiterorističku saradnju sa Rusijom, ali i dalje nastavlja da Kijevu šalje sredstva za vršenje novih terorističkih napada, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

-Ukoliko osoba navede da je neophodna borba protiv terorizma i izražava spremnost da tom sektoru ojača napore, kako je moguće da već sutradan objavi da šalje ne samo humanitarnu, već i vojnu pomoć i time omogućava onima koji su i ranije vršili teroristički napade tehnički kapacitet za vršenje novih udara? - upitala je Zaharova.

Prema njenim riječima, Makron mijenja mišljenje "na polovini dana tako da ga niko iz njegovog unutrašnjeg kruga ne može shvatiti šta i zašto to govori", prenosi ruska novinska agencija Tas.

Zaharova je istakla da Rusija nije ta koja je blokirala saradnju već "rusofobično krilo NATO i to nisu čak ni članice Alijanse koje i same trpe posljedice zbog toga jer nemaju šansu da razmjenjuju ili da se konsultuju o informacijama".

Ona je pojasnila da slične stavove u NATO podstiču Vašington i London, čije vlasti mogu da utiču na donošenje odluka u EU.

Makron je prethodno predložio Rusiji jačanje saradnje u borbi protiv terorizma nakon napada na koncertnu dvoranu "Krokus" 22. marta kada su poginule najmanje 144 osobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana