Za njim se tragalo 30 godina: Mafijaški bos dolazio u Crnu Goru da se kocka

GS
Za njim se tragalo 30 godina: Mafijaški bos dolazio u Crnu Goru da se kocka

Šef italijanske mafije i donedavno najtraženiji bjegunac te zemlje, Mateo Mesina Denaro dolazio je u Crnu Goru tokom skrivanja i posjećivao kazina.

Osim Crne Gore, prema pisanju italijanskih medija, Denaro je posjećivao i Albaniju i Tunis i Španiju. Italijanska policija tragala je za njim punih 30 godina.

Informaciju o dolasku Mesine u Crnu Goru objavio je portal “livesicilia.it”, ali i drugi mediji. Navodi se kako je Denaro u Albaniju išao radi ugovaranja kriminalnih poslova, a u Crnu Goru zbog kockanja.

Denaro se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u srednjoj Italiji, pod posebnim uslovima koji se primjenjuju na najopasnije zatvorenike u zemlji. Mesina je sredinom januara ove godine uhvaćen nakon 30 godina bjekstva. U odsustvu je  osuđen na više doživotnih robija za niz zločina, uključujući i kaznu za ubistva sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

Ova ubistva su šokirala naciju i izazvala slamanje sicilijanske mafije Koza Nostra.

Denaro je podvrgnut pravilima strogog režima i izolacijom osmišljenom da se spriječi da i iza rešetaka upravlja kriminalnom organizacijom. Boluje od raka i očekuje se da će se njegovo liječenje nastaviti u gradu Abruco.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana