Vučić: Rode poznat po antisrpskim stavovima,Njemačka odgovara umjesto Kfora

Tanjug
Foto: Arhiva

BAKU- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Bakuu da je njemački ambasador u Prištini Jern Rode, koji je rekao da barikade na sjeveru KiM moraju da se uklone do katoličkog Božića, od ranije poznat po antisrpskim stavovima i da umjesto da odgovor na naš zahtjev o vraćanju srpske vojske i policije na KiM dobijemo od Kfora, dobijamo ga od političara i to naročito iz Njemačke.


    Na pitanje novinarke Pinka da li ga je Rode na neki način "progutao tom izjavom", Vučić je rekao:
    "Nisam primetio da nas je neko progutao, malo smo krupniji zalogaj, suviše bi im stomak porastao da nas progutaju u ovom trenutku",
    Podsjetio je da Srbija podnijela zahtjev za povratak snaga bezbednosti na sjever KiM u skladu sa Kumanovskim sporazmom, Rezolucijom 1244 i Poveljom UN i istakao čak i partnerskim odnosima sa NATO, bez želje da izazivamo sukobe.
    "Ne mora da bude reč o razminiranju, već može da bude reč o čuvanju naših verskih objekata, ustanova i institucija i može da bude reč o čuvanju adminstirativnih prelaza, jer smo sigurni da bi tenzije bile mnogo manje da su naše snage bezbednosti na Jrinju i Branjaku", istakao je Vučić.
    Ali, umjesto da dobijem odgovor od Kfora, počeli smo da dobijamo odgovore od svih političara, a najviše iz Njemačke, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana