Vozilo udarilo u kineski konzulat, policija ubila vozača

Tanjug
Vozilo udarilo u kineski konzulat, policija ubila vozača

SAN FRANCISKO - Policija je ubila osobu koja se vozilom zaletjela i udarila u zgradu kineskog konzulata u San Francisku, saopštile su američke vlasti.

Vozač je u ponedjeljak popodne po lokalnom vremenu udario u predvorje Generalnog konzulata Narodne Republike Kine, koji se bavi vizama, izjavila je portparolka policije San Franciska Ketrin Vinters, prenosi CNN.

Ona je rekla da je policija reagovala u roku od nekoliko minuta i upucala vozača u predvorju.

Vozač je prebačen u bolnicu, gdje je konstatovana smrt.

Nije poznato koliko je ljudi bilo u konzulatu kada se incident dogodio, ali Vinters je rekla da niko drugi nije povrijeđen.

Ona nije odgovorila na pitanje zašto je policija otvorila vatru, ni da li je ubijena osoba bila naoružana.

Vinters nije rekla da li je udes bio namjeran, niti je dala bilo kakve druge informacije o osobi ili incidentu.

Portparol generalnog konzulata Kine u San Francisku naveo je u saopštenju da je nesreća izazvala "ozbiljnu štetu" na zgradi i dovela ljude u "ozbiljnu opasnost" da budu povrijeđeni ili ubijeni.

U saopštenju se kaže da konzulat "snažno osuđuje" incident i poziva da se istraga "sprovede ekspeditivno i u skladu sa zakonom".

Policija San Franciska saopštila je da oni i zvaničnici američkog Stejt departmenta sarađuju sa kineskim konzulatom, a Vinters je rekla da vlasti rade na tome da bude utvrđeno koja će agencija voditi istragu o incidentu.

-Ovo je jedinstvena istraga, jer se dogodila u predvorju kineskog konzulata, tako da je u to uključen veliki broj agencija i jurisdikcija - dodala je Vinters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana