Volodin: Nadoknaditi štetu afričkim zemljama

Srna
Volodin: Nadoknaditi štetu afričkim zemljama

MOSKVA - Ujedinjene nacije treba da razmisle o nadoknađivanju štete koju su Velika Britanija, SAD i Francuska nanijele narodima afričkih zemalja, istakao je predsjedavajući ruske Državne dume Vlačeslav Volodin.

On je na "Telegramu" napisao da Afrika ima pravo ne samo da nezavisno rasporedi svoje bogatstvo, već i da joj se nadoknadi šteta koju su joj nanijeli kolonisti.

Prema njegovim riječima, SAD i druge evropske zemlje su tokom perioda kolonizma trgovinom ljudima samo u Ameriku prevezli oko 15 miliona ljudi koji su tamo postali robovi, dok broj onih koji su dovedeni kao robovi u Veliku Britaniju oko tri miliona.

"Vrijeme prolazi, ali kolonijalni interesi SAD i brojnih zapadnih zemalja nisu nestali. Samo se metod promijenio", naveo je Volodin. Volodin je naglasio da su brojne afričke zemlje, usljed neokolonijalnog uticaja zapadnih zemalja, tokom 60 godina imale nulti ili negativan ekonomski rast, prenio je TASS.

"SAD, Britanija i Francuska nastavljaju da uništavaju afrička nalazišta zlata, platine, uranijuma i ključnih i rijetkih materijala.

To vodi ka siromaštvu i gubljenju suvereniteta", dodao je Volodin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana