Vojska Izraela spremna za kopnenu operaciju

Srna
Foto: Tanjug/AP

Izrael je spreman da pređe na kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, koja će trajati bez utvrđenog rasporeda dok se ne ostvare njeni ciljevi, izjavio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adrae.

"Izrael je spreman da uđe u sljedeću fazu rata, a to je kopneni manevar. Izrael će preduzeti ovaj korak u trenutku po sopstvenom izboru. Operacija će se nastaviti bez bilo kakvih fiksnih rasporeda dok se ne postignu njeni ciljevi, odnosno do razbijanja Hamasovog vojno-političkog sistema, udara i eliminacije njegovih komandanata i odgovornih za teroristički napad 7. oktobra", rekao je Adrae "Sputnjiku".

Izrael ne isključuje mogućnost da oslobađanje talaca koje je zarobio palestinski pokret Hamas bude postignuto vojnim putem, dodao je portparol.

"Ima talaca različitih nacionalnosti, ima i ubijenih iz 42 zemlje, sedam kidnapovanih ili nestalih iz Rusije, a informaciju o 21 ubijenom ruskom državljaninu Izrael je zvanično potvrdio. Vjerujem da ima osam talaca iz SAD, sedam iz Njemačke, sedam iz Argentine", rekao je vojni portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana