Višerangirane demokrate odbijaju mogućnost povlačenja Bajdena

Srna
Foto: X.com

Najviše rangirani članovi američke Demokratske stranke danas su odbacili mogućnost zamjene predsjednika Džozefa Bajdena kao kandidata na predsjedničkim izborima u novembru.

Lider demokrata u Predstavničkom domu Hakim Džefriz rekao je da je Bajden pretrpio probleme tokom diskusije sa bivšim predsjednikom Donaldom Trampom, te da smatra da je to prolazno i da će se predsjednik vratiti mnogo jači, a za to mu je potrebna podrška svih.

Drugi predstavnik demokrata u Predstavničkom domu Džejms Klibern saglasan je sa Džefrizom i smatra da Bajden treba da ostane u kampanji za izbore, te da iskaže svoj kapacitet za rukovođenje zemljom.

Tokom diskusije sa Trampom održane u četvrtak 27. juna Bajden je izgledao nesigurno i više puta nije mogao da završi rečenicu, zbog čega su se i pojavile glasine da treba da odustane od kandidature.

Rezultati nedavne ankete televizijske kuće "Si-Bi-Es" pokazuju da 46 odsto demokrata smatra da ne treba da se kandiduje za predsjednika, što je rast od deset odsto u odnosu na 36 odsto koliko je bilo u februaru.

"Žalosna je istina da Bajden treba da se povuče radi dobra zemlje kojoj je služio pola vijeka. Odlazak u penziju sada je prijeko potreban Bajdenu", piše list "Atlanta žurnal-konstitušen".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana