Više osoba povrijeđeno u olujnom nevremenu koje je pogodilo Italiju

Tanjug
Foto: Twitter

MILANO- Više osoba povređeno je danas u nevremenu koje je zahvatilo Italiju, a najteže je pogođena Lombardija gdje je izdat narandžasti meteoalarm.

Jedan muškarac je prebačen u bolnicu u teškom stanju u Veroni nakon što ga je tokom nevremena, praćenog jakom kišom i olujnim vetrom, udario grom, prenose italijanski mediji.
    
Dve osobe povrijeđene su u okolini Breše, a u oblasti Bergama orkanski vjetar čupao je drveće iz korijena. 
    
Drvo, koje je vjetar iščupao iz korena, udarilo je u automobil u Bergamu, a četiri osobe, uključujući dvoje djece, povređene su u Trevilju, u oblasti Bergama, kada je na njihovo vozilo palo stablo. 
    
U Mantovi je padao grad rekordne veličine, dok je u oblasti Varezota grom izazvao požar na krovu jedne kuće.
    
U  provinciji Breš u nevremenu su povređena dvojica 56-godišnjih radnika iz kompanije Alfa i oni su prevezeni u bolnicu.
    
Kako prenosi Republika, u Milanu je zabilježena jaka kiša i orkanski vjetar, kao i u Monci. Vatrogasna jedinica je izvela preko 110 intervencija širom regiona.
    
Mnogo zahtjeva za pomoć stiglo je i iz okoline Milana, posebno zbog poplava.
    
U mjestu Gorgonzola olujni vjetar nosio je krovove i čupao drveće, dok je u Abijategrasu kombi završio u kanalu, ali je vozač uspeo da izađe i nije povređen. 
    
U oblasti Mantove, grad je pogodio polja kukuruza, soje, paradajza spremne za berbu, a stradali su i zasadi lubenica, dinja i bundeva. Nevrijeme je nanijelo štetu i na krovovima kuća i pomoćnih objekata, kao i na plastenicima brojnih imanja.
    
Kako je upozorio poljoprivredni konzorcijum Koldireti, pojava grada posebno predstavlja nepovoljan klimatski fenomen od kojeg se poljoprivreda najviše plaši u ovoj fazi sezone zbog nepopravljive štete koju nanosi usevima.
    
Kako upozoravaju stručnjaci, to je fenomen koji se ponavlja sve češće, a menja se i veličina grada, koja se, čini se, znatno povećala posljednjih godina, pa dostiže čak i obim teniske loptice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana